TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0455 „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével”

Az Otthon Gondoz-Lak Egyesület (Békéscsaba, Szigligeti utca 6.) pályázatot nyújtott be a „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című pályázati felhívására, mely a fiatalok foglalkoztatásának, munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítését, valamint a civil szervezetek fejlesztését, a szolgáltatói kapacitások megerősítését célozta meg. A támogatás a szervezetek belső kapacitásainak erősítését, az általa nyújtott szolgáltatások minőségének javítását, a változó társadalmi és gazdasági feltételekhez való igazodását szolgálta.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege 29 996 952 forint, 100% vissza nem térítendő európai uniós támogatás.

A fejlesztés eredményeként az Otthon Gondoz-Lak Szociális Közhasznú Egyesület 11 fő, 25 év alatti pályakezdőt alkalmaz teljes munkaidőben, szociális gondozó munkakörben. A pályázat keretében a fiatalok OKJ-s szociális gondozó és ápoló szakképzettséget szereztek. A célcsoporttagok mentor segítségével idős emberek gondozását végzik házi segítségnyújtás szolgáltatás keretében.

Az Otthon Gondoz-Lak Szociális Közhasznú Egyesület 3 éve otthonukban segíti az idős, rászoruló beteg embereket életvitelük megtartásában.

A program keretében foglalkoztatott fiatal szakemberek tovább színesítik és specializálják szolgáltatásaink nyújtását, valamint erősítik az uniós források megyébe történő bevonásának folyamatát.

A beruházásnak köszönhetően az Otthon Gondoz-Lak Egyesület további 11 munkahelyet tudott teremteni munkaszervezetében.

A program 2014. március 01. – 2015. május 30. közötti időszakban valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.gondozlak.gportal.hu oldalon olvashatnak.

Tovább információ kérhető:

Dila Istvánné projektmenedzsertől

Elérhetőség: +36-706035092 (otthongondozlak.egyesulet@gmail.com)